Recuperatie hout

Onze planken zijn steviger en robuuster dan andere planken omwille van hun afkomst. Met een gewicht van 8 à 10 kg per plank spreken we van zeer kwalitatief recuperatiehout. Het hout is afkomstig uit Rusland waardoor het een veel langere groei heeft moeten doorstaan en hierdoor een sterkere stam heeft gecreëerd .

De planken die wij kunnen aanbieden zijn berkenhout, grenenhout en populierenhout.

Berkenhout is de hardste soort hout uit ons aanbod met een gewicht van +- 10kg per plank. Deze heeft na schaven een zeer mooie tekening waardoor je jouw project prachtig kan afwerken. Berkenhout kan zowel voor projecten binnenshuis en buitenshuis gebruikt worden.

Grenenhout is dezelfde houtsoort die men gebruikt voor steigerhouten planken. Deze planken worden veel gebruikt voor het vervaardigen van meubels. Grenenhout kan zowel voor projecten binnenshuis en buitenshuis gebruikt worden, een laagje vernis is echter aangeraden maar geen noodzaak.

Populierenhout heeft de meest robuuste uitstraling en is uniek in zijn uiterlijk. Deze houtsoort vergrijst het snelst van allemaal en gebruiken ze meestal voor stalbouw. Door de snelle vergrijzing van populierenhout is deze planksoort ideaal te gebruiken wanneer je meerdere planken mixt tegen 1 muur omdat je zo een mooi contrast creëert.

 

TIP: gebruik een beits of een vernis en verleng hierdoor de levensduur van uw planken.

 

*Laat u zeker niet afschrikken om onze 3 houtsoorten met elkaar te mixen, want dit geeft een enorm mooi effect aan uw project.

Laat onze schrijnwerkers uw

projecten realiseren

UW PROJECT MAKEN?

Zit u met een idee? Wij helpen u graag verder met onze goedkope kwalitatieve planken!